Woensdag 10 juli 2014 is de eerste workshop van start gegaan. Badpersoneel, ambtenaren, projectleider Cats en een delegatie van BlijvenSpetteren buigen zich over renovatie en exploitatie van de Spetter. 

Medeburgers: heb je suggesties voor bedrijfsvoering, renovatie, zwemles, wat dan ook: mail ons s.v.p.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doel van de vier bijeenkomsten: op interactieve wijze een gedegen plan van aanpak opstellen voor de renovatie van zwembad de Spetter.

Workshops/werkbezoek

Onderwerp

Datum

Werkbezoek

Kennismaken met werkwijze zwembad Steenbergen en Oud-Gastel

Wo 10 sept

Workshop 1

Renovatie

Wo 17 sept

Workshop 2

Exploitatie

Do   2 okt

Workshop 3

Integrale visie

Wo 15 okt

Comité BlijvenSpetteren is positief over de door gemeente gekozen werkwijze: badpersoneel, ambtenaren, projectleider Cats en een delegatie namens het comité buigen zich samen over de renovatie.  

Het comité roept medeburgers nadrukkelijk op om suggesties voor renovatie of exploitatie te delen. Vanaf 2012 is er een regelmatige stroom van advies en ideeën op gang. Veelal reeds verwerkt in het renovatieadvies (pagina 19) dat nog juni dit jaar opnieuw werd aangeboden aan de nieuwe raadsleden.

Het comité ziet deze workshopserie als een kans om met belanghebbenden:

·         de feiten voor de Thoolse situatie op een rijtje te zetten;

·         meer onderzoek en bronnen te benutten (bijv. op het gebied van energievoorziening en bedrijfsvoering), Nederland telt immers ruim 700 openluchtzwembaden;

·         inspiratie op te doen bij succesvol opererende zwembaden (zo is de Meermin in Steenbergen dit jaar bijvoorbeeld het beste openluchtzwembad van Nederland).

Ervan uitgaande dat begeleidend bureau Synarchis de beloofde onafhankelijkheid in praktijk zal brengen levert het comité hier graag een bijdrage aan. Na de samenvattende sessie van 15 oktober zal BlijvenSpetteren eind oktober via haar website en de pers communiceren of zij de integrale visie van de gemeente kan steunen en zo ja in hoeverre.

Daartoe zijn de uitgangspunten van BlijvenSpetteren richtinggevend:

Zwembad de Spetter is en blijft eigendom van de gemeente Tholen, welke ook de exploitatie voert. De renovatie is een succes als:

1.       Deze op korte termijn wordt gerealiseerd (is ook een exploitatievoordeel);

2.       Er binnen het beschikbare budget wordt gerenoveerd;

3.       Er een energiezuinige en onderhoudsarme installatie is gerealiseerd;

4.       Het zwembad weer voor 30 jaar mee kan;

5.       De bedrijfsvoering dusdanig is geherstructureerd dat de exploitatiekosten omlaag gaan;

6.       Besluitvorming, bedrijfsvoering en burgerparticipatie zijn geborgd in een 'adviesgroep zwembad'.